VAN / ÖZALP - Özalp Halk Eğitimi Merkezi

04327122043
Mahmudiye Mahallesi Aydın Erdem Caddesi NO10 Özalp/Van
Vizyon
Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı, yenilikleri destekleyen ve yetiştirdiği özgüveni yüksek bireylerle ülkesini tüm dünyada temsil eden bir kurum olmak.İçinden çıktığı toplum için yaşayan ve üreten yiğitler yetiştirmek.Veli-Öğrenci-Öğretmen işbirliği ile geleceğe yön veren, başarıya aç, ulusal ve uluslararası alanda yetiştirdiği öğrencilerle örnek bir kurum olmak.Paydaşlarının parçası olmaktan gurur duyduğu ve bölgesinde tercih edilen önder bir kurum olmak.Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde Türkiye’de adından söz ettiren, mezun ettiği her bireyin başarılarıyla başarılarıyla Türkiye’nin gurur duyduğu ideal kurum olmaktır.İlçemizde ‘İLK’leri ve ‘EN’ leri çıkaran kurum olmak.Mesleki ve teknik eğitimde bölgesinde ve ülkesinde en saygın ve tercih edilen kurum olmaktır.Sadece bilgiyi paylaşan değil, üreten, bilginin tek otorite olduğu, demokratik ilişkilerin tam anlamıyla uygulandığı bir kurum olmak.Küreselleşen dünyanın ihtiyaç duyduğu teknolojiye ayak uyduran, gelişime ve değişime açık , nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten, evrensel bilgiye koşan, alanında ihtiyaçları karşılamada gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış teknik insan gücünü yetiştiren uluslar arası düzeyde saygın bir eğitim kurumu olmak.Kurumumuz bireylerin mesleki ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayan; Ulusal ve AB ülkelerince akredite edilmiş bölgesinde ve ülkesinde saygın ve tercih edilen kurum olmak.Nitelikli teknik iş gücünün bölgedeki tek adresi Özalp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olmak.
Misyon
Çeşitli sebeplerle zorunlu eğitim-öğretimin dışında kalmış özellikle kırsal kesimlerde ikamet eden bireylere okuma yazma öğrenme imkanı sağlamak, toplumun tamamının yaş, eğitim ve kültür düzeyine bakılmaksızın sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını gerçekleştirmek, örgün eğitim çağındaki öğrencilere vakitlerini ve enerjilerini daha verimli değerlendirmeleri adına çeşitli alanlarda kurs açmak, mesleki kurslar kapsamında vatandaşların kendisini geliştirip iş hayatına hazırlanmalarını sağlamak,örgün eğitime devam edemeyen bireyleri açık öğretime yönlendirerek eğitim hayatlarının devamlılığını sağlamak,ekonomik sebeplerden dolayı dershane imkanı bulamayan mezun öğrencilere üniversite hazırlık kursları açmak,önlisans ve ortaöğretim mezunu öğrencileri devlet memurluğuna hazırlamak.
DERS BAŞLAMA 07:00 DERS BİTİŞ:24:00
İLÇE İÇİNDE YÜRÜYEREK
Servis Bilgisi
VAN MERKEZE HEM BELEDİYE OTOBÜSÜ HEM DE HAT MÜNÜBÜSLERİYLE AKŞAM 18:00 A KADAR ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
MERKEZ
ÖZALP İLÇE MERKEZİ VAN İL MERKEZİNE 60KM